Curver – Servicemerchandising bij Makro

Servicemerchandising; ZIEN = KOPEN

Het (verder op-)bouwen van een merk en het realiseren van (additionele) verkopen start met de creatie van zichtbaarheid van de producten op de winkelvloer/in het schap!

RMB Field Marketing creëert zichtbaarheid en merkbeleving op diverse locaties door op efficiënte wijze schapverzorging, schapinrichting, plaatsing POS-materiaal en opbouw displays te verzorgen.

Het is bewezen dat merchandising een enorm effect heeft op de koper. Een goede presentatie van het schap, verkoopt beter.

Case Curver

Curver is in meer dan 60 jaar uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de verkoop en ontwikkeling van kunststof huishoudelijke producten. Innovatie en klantgerichtheid zijn essentieel voor het succes van Curver, de marktleider in Europa.

Doelstelling

Curver vindt het belangrijk dat het merk Curver goed en eenduidig gepositioneerd staat in de schappen van Makro vestigingen.

Doelstelling is dat merchandising zorgt voor partnership met de klant!

Oplossing

Om de doelstelling te realiseren worden er wekelijks, door een vast team van merchandisers van RMB, store service bezoeken uitgevoerd.

Tijdens het bezoek van de store service merchandiser wordt het schap gecontroleerd, gespiegeld, bestellingen worden uitgepakt en geplaatst, voorraadbeheer vindt plaats en een besteladvies wordt opgemaakt.

Resultaat

  • Curver staat goed gepositioneerd in de schappen
  • Ontzorgen van Curver en Makro, door inzet vast team merchandisers
  • Merchandisers leveren een bijdrage aan de aanhoudende groei van Curver
  • Curver heeft op korte termijn, in één oogopslag, inzicht in wat er op de winkelvloer afspeelt
  • Curver heeft inzicht in de behaalde resultaten in relatie tot de presentatie per locatie

Geactiveerde klanten: Zichtbaar resultaat!