Kia Promotor op Vakantiebeurs 2014

Kia is een van de snelst groeiende automerken op de Nederlandse automarkt. Kia heeft de afgelopen jaren onafgebroken gebouwd aan de implementatie, positionering en professionalisatie van het merk. De betrouwbare techniek in combinatie met de onovertroffen garantie van 7 jaar en de geslaagde ontwerpen van de Duitse top-designer Peter Schreyer, hebben daarin een belangrijke rol gespeeld. De Kia cee’d familie, Kia Sportage, Kia Rio en de Kia Picanto hebben voor de grote stijging van het marktaandeel gezorgd. 2013 werd afgesloten met een 7e positie op de verkoopranglijst.

Doelstelling

KIA heeft als doel om tijdens de vakantiebeurs consumenten te informeren over het design en kwaliteit van KIA in algemene zin en specifiek over de laad- en trek mogelijkheden van drie specifieke KIA modellen; de Sportage, Ceed SW en de Carens. Deze modellen beschikken over ruimte en trekkracht en bezitten daarmee de ideale eigenschappen van een vakantieauto.

Oplossing

Het idee: tijdens de vakantiebeurs de consument op actieve wijze de voordelen van een vakantie in een KIA laten beleven. En het enthousiasmeren en informeren over de productspecificaties van de 3 KIA modellen.

De oplossing: het inzetten van een ‘actieve’ promotor via RMB die toegankelijk en betrouwbaar is en daarnaast kwaliteit en souplesse bezit.

De promotor trok middels headset en audio installatie de aandacht van consumenten. Hij nodigde de consumenten uit om met hen ‘een rondje’ langs de auto te lopen. Tijdens dit ‘rondje’ werd de informatie op een ‘story telling’ wijze overgebracht aan de consument. Op het moment dat er specifieke of technische vragen gesteld werden over de KIA modellen was er de mogelijkheid om de consument door te verwijzen naar de KIA host of verkoper die ook aanwezig waren op de stand.

Resultaat

Samen met RMB heeft KIA haar doelgroep geheel in lijn met de doelstellingen weten te bereiken middels de inzet van een opvallende stand en zeer professionele host, dealer en actieve promotor die proactief de doelgroep aansprak, de juiste boodschap overbracht, productervaring liet opdoen en activeert.

Geactiveerde klanten: Zichtbaar resultaat!