Naamsbekendheid generen voor Bayer Natria product Flitser!

Doelstelling

Bayer heeft als doelstelling de bekendheid van het Natria product ‘Flitser’ te vergroten en de kennis van de consument over de productvoordelen te verbeteren.

Met het product Flitser kunnen terras, oprit, paden en ook borders flitsend snel onkruidvrij worden gemaakt. Binnen 3 uur is al sprake van een zichtbaar resultaat.

Oplossing

Er is gekozen om deel te nemen aan de Huishoudbeurs en Tuinidee 2014 om de doelgroep voor het product “Flitser” te activeren.

Om het publiek te trekken en op een originele manier bekend te maken met ‘Flitser’ wordt fotomarketing ingezet. Belangstellenden worden door de RMB standbemanning op de foto gezet “in” de 3D tekening. 

Op deze foto is de 3D-tekening, gemaakt door een stoepkrijt kunstenaar, goed zichtbaar. 

Tevens wordt de consument geïnformeerd over de voordelen van het product Flitser en wordt de folder met productinformatie en unieke productacties bij aankoop van Flitser producten, in een breed scala aan winkels uitgedeeld. 

Facebook: 

Om nog meer bekendheid te genereren worden de gemaakte 3D foto’s direct geüpload via Facebook. 
De mensen die op de foto zijn gegaan kunnen hun eigen foto, de volgende dag vinden via Facebook.  
De deelnemers worden geïnformeerd waar zij de foto kunnen vinden en dat zij zichzelf moeten ‘taggen’ om het de meeste likes te krijgen. De top tien bezoekers met de meeste likes ontvangen een gratis Flitserpakket. 

Consumentenpromotie: 

Er is gekozen om geen directe verkoop vanuit de stand te laten plaatsvinden. Bij aankoop van het product Flitser, in één van de deelnemende winkels, maakt de consument kans op schitterende prijzen waaronder een reis naar Hollywood. De consument ontvangt bij aankoop een gratis doosje stoepkrijt en tevens maakt degene met de mooiste stoeptekening kans op schitterende prijzen. 

Resultaat

  • Een opvallende stand waarbij bezoekers meteen een goed gevoel krijgen
  • Mooie, stijlvolle 3D tekening, die zorgt voor een indrukwekkend aanzicht.
  • Naamsbekendheid verhoogd: door de foto’s meerdere contactmomenten met de consument
  • Veel Facebook likes, een social succes en het toonbeeld van een betrokken consument 

Geactiveerde klanten: Zichtbaar resultaat!