Rockwool – Home Owner Campagne

De ROCKWOOL Group is wereldwijd marktleider in steenwoloplossingen. Als toonaangevend speler in de isolatiemarkt levert ROCKWOOL duurzame oplossingen voor energie-efficiënte en brandveilige gebouwen, met een optimale geluidswering en klimaatbeheersing.

Doelstelling

Op 14 oktober jl. startte ROCKWOOL, ’s werelds grootste producent van steenwolisolatie, een uitgebreide consumentencampagne waarin het belang van goede isolatie van woningen wordt benadrukt. Het toenemende besef van duurzaamheidsaspecten en de stijgende energieprijzen zetten het onderwerp isolatie nadrukkelijk op de consumentenagenda.

Rockwool lanceerde in week 42 dan ook haar wereldwijde “Home Owner Camapgne”. Deze campagne wordt zwaar ondersteund middels above-the-line activiteiten waaronder een internationale tv-commercial. Alle verkooplocaties dienden voorzien te worden van pos-materielen als folders, displays, posters en vloerstickers.

Doelstelling van Rockwool voor RMB Field Marketing was om alle pos-materielen zichtbaar te maken voor de consument.

Oplossing

RMB Field Marketing heeft in de 2 dagen voor lancering van de tv-campagne alle pos-materielen geplaatst bij meer dan 450 geselcteerde verkooplocaties. Het betref hier de logistiek en plaatsing van meer dan 45.000 folders, bijbehorende displays, posters en vloerstickers.
Zo is maximale exposure verkregen op de winkelvloer, dicht bij het aankoopmoment door de consument.

Resultaat

Maximale visibiliteit van Rockwool en de “Home Owner Campagne” op de Doe-Het-Zelf-winkelvloer en daarbij een zichtbaar toename in verkoop Rockwool producten.

Geactiveerde klanten: Zichtbaar resultaat!