Actie Douwe Egberts Sinterklaasboeken

Groot succes – RMB zorgt op één dag voor zichtbaar resultaat op 639 locaties!

In week 46, 47 en 48 2013 introduceert Douwe Egberts, de grootste koffieproducent van Nederland, bij alle C1000 en Jumbo locaties de promotie met Douwe Egbert Sinterklaasboeken.
De D.E Sinterklaasboeken promotie is de langstlopende tailormade promotie in retailland en is dit jaar voor de tiende keer ingezet!

Decennium lang D.E Sinterklaasboeken

Voor de tiende keer op rij verschijnen in de Sinterklaasperiode de Douwe Egberts Sinterklaasboeken. Deze bijzondere boekenreeks wordt geschreven door bekende Nederlanders en geïllustreerd door prijswinnende illustratoren. In week 46, 47 en 48 ontvangt de consument bij aankoop van de promotie op Douwe Egberts Senseo 36 pads, Pickwick thee en Aroma Rood 500 gram een gratis D.E Sinterklaasboek.

Voor dit jubileum hebben, naast Prinses Laurentien van Oranje, Najib Amhali en Ivo Niehe zich ondergedompeld in de kinderliteratuur. Het boek van Prinses Laurentien van Oranje ‘Pietje Pienter pakt uit’ een Sinterklaasverhaal met duurzaamheid als thema is verkrijgbaar vanaf woensdag 13 november. Het boek van Ivo Niehe ‘Sinterklaas en de lege tonnen’ is verkrijgbaar vanaf 20 november. ‘De Ontvoering van de Hoofdpiet’ van Najib Amhali is verkrijgbaar vanaf 27 november en is het schrijversdebuut van de bekende komediant.

De boeken zijn een fenomeen onder de consumenten.

In dit lustrumjaar heeft Jumbo voor het eerst ook deelgenomen aan deze actie samen met C1000!

Doelstelling

Op één dag 639 supermarktlocaties bezoeken en 3 displays plaatsen en afvullen op locatie is de garantie welke vooraf afgegeven is door RMB Field Marketing.

Doelstelling is Douwe Egberts de juiste ondersteuning te bieden met betrekking tot projectmanagement, de gehele logistiekoperatie en de inzet van de juiste merchandisers en back-up voor plaatsing en afvullen van 3 Sinterklaasdisplays op 639 locaties in één dag.
Het realiseren van maximale exposure van de POS Materialen op de winkelvloer vanaf de startdatum.

Oplossing

Om te zorgen dat de promotie voor de consument precies op de startdatum van de actie, woensdag 13 november zichtbaar is op de winkelvloer is de plaatsing bij 639 locaties gerealiseerd in precies 1 dag, dinsdag 12 november.

Na grondige voorbereiding en logistieke operatie namen ons team van 66 merchandisers en field captains alle displays mee naar de locaties, bouwden de displays op en vulden deze af met de Douwe Egberts en Pickwick actieproducten en Sinterklaasboeken voor week 46.

Voor de 3 verschillende weken zijn er ook verschillende topkaarten voor het POS materiaal. Deze zijn door de merchandisers afgegeven aan de ondernemer/winkelverantwoordelijke. Dit met duidelijke uitleg zodat de locatie deze per week zelf kunnen wisselen inclusief de voorraad en Sinterklaasboeken.

Resultaat

Feiten:

  • Op 1 dag de plaatsingen op 639 locaties gerealiseerd
  • Dit jaar zullen er 800.000 promoties (de aanbieding) verkocht worden met in totaal 800.000 boeken verdeeld over de 3 schrijvers en 2 formules
  • De actie is voor het 5e jaar in samenwerking met Stichting Lezen&Schrijven
  • De actie stimuleert het lezen, 15 minuten per dag
  • Voor het 3e jaar wordt er lesmateriaal ontwikkeld voor basisscholen (klas 1 t/m 5)
  • Vorig jaar is het lesmateriaal door meer dan 5000 scholen gedownload
  • Dit jaar is er voor het eerst tevens een Sinterklaasmusical ontwikkeld voor de klassen 6, 7 en 8 in thematiek van het boek van Prinses Laurentien, duurzaamheid (muziek geschreven door componist van Kinderen voor Kinderen)

Geactiveerde klanten: Zichtbaar resultaat!