Inzet verkoopadviseuses horeca & hotellerie voor Dr. Becher

Dr. Becher uit Duitsland is al ruim 40 jaar specialist in reinigings- en onderhoudsproducten voor gastronomie, hotellerie, kantines en catering.

Het assortiment met professionele producten biedt onder andere oplossingen voor glazen & serviesgoed, keuken, bad & wc, luchtverbetering, vloer & speciaal reiniging en desinfectie & huidreiniging.

Met ook een assortiment voor grootverbruikers wordt door Dr. Becher geen enkele wens onbeantwoord gelaten.

Doelstelling

Dr. Becher heeft in haar thuismarkt reeds een indrukwekkende naamsbekendheid en even grote reputatie onder professionele horecagebruikers.

Met het betreden van de Nederlandse markt is een volgende stap in de internationale expansie van dr. Becher gezet.

Vanuit het Nederlandse salesmanagement is bij RMB Field Marketing de doelstelling neergelegd om zowel de naamsbekendheid als het gebruik van de Dr. Becher producten door professionals fors te vergroten.

Dit door een benadering van deze specifieke doelgroep dicht bij het beslismoment ten aanzien van de productgroepen waarin Dr. Becher actief is.

Oplossing

Om de doelgroep te kunnen benaderen op de gewenste manier is ervoor gekozen om professionele en goedgetrainde verkoopadviseuses in te zetten.

Dit op locaties waar het assortiment van Dr. Becher verkocht wordt en horeca- en hotelondernemers en/of -inkopers hun inkopen doen.

Op locatie zijn de verkoopadviseuses van RMB Field Marketing op vaste dagen en tijden aanwezig om de ondernemers met concreet advies en productkennis bij te staan.

Tevens wordt het verkooppersoneel van de reseller geinformeerd over het assortiment, zo worden merkambassadeurs bij de reseller gecreerd.

De verkoopadviseuses zijn getraind in Duitsland op het hoofdkantoor van Dr.Becher. Vervolgtrainingen hebben plaats gevonden in Duitsland en Nederland.

Resultaat

Het resultaat voor Dr. Becher is divers maar hoofdzakelijk te verdelen in drie delen:

  • Verkoop; de continue aanwezigheid van de verkoopadviseuses met concrete kennis en adviesen hebben geresulteerd in de realisatie van de gewenste verkoopresultaten
  • Distributie; door de inzet van verkoopadviseuses en stijgende verkopen breiden de verkooplocaties tevens de schapruimte voor Dr. Becher uit.Hierdoor wordt het assortiment van Dr. Becher steeds breder en dieper opgenomen wat tevens de verkopen drijft.
  • Naamsbekendheid; door de groei in verkoop, distributie van meer en meer producten en de professionele ondersteuning van de verkoopadviseusesheeft dr. Becher ook In Nederland op de kaart gezet.

Geactiveerde klanten: Zichtbaar resultaat!